مدیرکل گمرکات قم گفت: در راستای توسعه صادرات استان نخستین محموله صادراتی از طریق ریل در مسیر جاده ابریشم از گمرک قم به مقصد کشور چین ارسال شد.
به گزارش پایگاه خبری اییران ناوگان به نقل از اداره کل گمرکات قم، اسفندیار دریکوندی در گفت وگویی در این خصوص بیان داشت: با همکاری اداره کل راه آهن استان، نخستین محموله صادراتی از گمرک قم شامل ۵۰ عدد کانتینر ۴۰ فوت ( گچ صادراتی ) به وزن یک هزار و ۳۰۰ تُن و به ارزش ۲۴ هزار و ۷۰۰ دلار از طریق شبکه ریلی به کشور چین صادر شد.
دریکوندی افزود: با توجه به زیرساخت فراهم شده در گمرک قم و دسترسی به شبکه ریلی سراسری، امکان صادرات و واردات از این طریق برای فعالین اقتصادی و واحدهای تولیدی استان قم فراهم گردیده است.
گفتنی است از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه ۱۶ هزار و ۸۱۹ تُن کالا در قالب تعداد ۵۴۵ اظهارنامه به ارزش بیش از ۸۲ میلیون دلار از طریق گمرکات استان قم وارد کشور شد.
گمرکات قم از امکانات و بسترهای لازم برای واردات بسیاری از کالاهای مورد نیاز کشور برخوردار است و به همین علت بسیاری از فعالان اقتصادی به خصوص تاجران قمی کالاهای مورد نیاز خود را از طریق آن وارد می کنند.
در همین رابطه از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه، بیش از ۳۰ نوع کالا که اکثر آن ها شامل کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و مواد و لوازم مورد استفاده در واحدهای صنعتی برای تولید محصول نهایی می باشد از ۲۵ کشور جهان وارد شده است.
همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه ۴۴ هزار و ۷۵ تُن کالا در قالب تعداد یک هزار و ۲۴۱ اظهارنامه به ارزش ۴۱ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۲۵۲ دلار از طریق گمرکات این استان به صورت قطعی صادر شد.
در همین راستا درآمد کل گمرکات استان قم طی سه ماه یاد شده به ۲۲۹ میلیارد و ۳۳۵ میلیون تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشت.
در سه ماهه نخست امسال بیش از ۳۱ نوع کالا از محصولات صنعتی گرفته تا مواد شیمیایی و همچنین مواد خوراکی تولید شده در قم از طریق گمرکات استان به ۲۸ کشور در مناطق مختلف جهان صادر شده است.
عراق در رتبه نخست کشورهای هدف صادراتی استان قم قرار دارد و از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه حدود هفت و نیم میلیون دلار کالای تولید شده در واحدهای صنعتی این استان به آن صادر شده است.
صنعت قم طی سال های اخیر با رشد خوبی مواجه بوده است و اکنون انواع مختلف محصولات در واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی استان تولید و به بازار مصرف عرضه می شود که بسیاری از آن ها هم صادراتی است و ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه دارد.
یک هزار و ۷۰۰ واحد بهره بردار با ایجاد اشتغال برای ۴۱ هزار نفر در شهرک های صنعتی قم به تولید محصولات مورد نیاز مردم مشغول هستند.
شهرک های صنعتی استان به دلایل مختلف همچون موقعیت ویژه در نزدیکی بازارهای بزرگ کشور و برخورداری از امکانات زیرساختی مناسب، با استقبال گسترده سرمایه گذاران و علاقه مندان به راه اندازی کسب و کارهای تولیدی مواجه شده است.
در بخش صنعت، استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه گذاری، تولید و اشتغال دارد.