به گزارش پایگاه خبری ایران ناوگان به نقل از بازار، شادی مالکی روز چهارشنبه در نشست معاونان حمل و نقل و ترافیک مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران بر لزوم بررسی و ریشهیابی مسایل و مشکلات موجود در حوزه تاکسیرانی تاکید کرد.
به گفته وی، مسایل و مشکلات در حوزه تاکسیرانی زیاد است و شرایط فعلی مطلوب نیست چنانچه از ۸۰ هزار دستگاه تاکسی پلاک شده پایتخت، ۶۰ هزار دستگاه تاکسی فعال داریم که البته حدود ۱۵ درصد از آنها نیز در دسترس نیستند.
مالکی اظهار کرد: یکی از ابتداییترین الزامات تاکسی ایمن بودن و آلاینده نبودن آن است در صورتی که میانگین سنی تاکسیهای تهران، ۹ تا ۱۰ سال است و اغلب آنها نمیتوانند گواهی خود را از مراکز معاینه فنی دریافت کنند و معمولا برای اخذ گواهی به سایر شهرها مراجعه میکنند در صورتی که پروسه معاینه فنی تاکسیها باید سختگیرانه باشد.
وی ادامه داد: نوع خدمترسانی تاکسیها در کشور ما با اکثر کشورها متفاوت بوده و منطبق با استانداردهای جهانی نیست، چنانچه در اغلب کشورها تاکسی خطی وجود ندارد و سرویسدهی تاکسیها به صورت دربست است و وقتی ما از یک ابزاری بر اساس استاندارد و شرایط فنی آن استفاده نمیکنیم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که مساله و مشکلی نداشته باشیم.
مالکی بر اهمیت و ضرورت بازنگری در خطوط تاکسی و ارتقای وضعیت پایانههای تاکسیرانی تأکید کرد و گفت: بازنگری کامل خطوط تاکسیرانی از سوی یک کارگروه ویژه انجام خواهد شد و در این زمینه، نظر مناطق را دریافت خواهیم کرد چنانچه برخی خطوط در مسیرهایی قرار دارند که در آنها، اتوبوس و مترو هم تردد میکنند و تعداد مسافران تاکسی در طول روز کم است و همین مساله، باعث معطلی رانندگان و مسافران برای پُر شدن تاکسی و بروز اختلاف بین راننده و مسافر میشود.
وی با اشاره به اینکه برخی از رانندگان تاکسی در تاکسیهای اینترنتی فعالیت میکنند و به همین دلیل، در زمان بارندگی یا اوج ترافیک، با کمبود تاکسی در خطوط مواجه میشویم، اضافه کرد: این مساله ناشی از شرایط نامناسب اقتصادی و معیشتی رانندگان و به صرفه بودن فعالیت در تاکسیهای اینترنتی است که این مشکل را باید مورد واکاوی قرار داده و رفع کنیم.
مالکی با اشاره به اینکه هر تاکسی، یک رسانه متحرک و پویاست و نارضایتی راننده تاکسی به مسافران منتقل میشود و اگر نسبت به وضعیت درآمد و معیشت رانندگان تاکسی حساس نباشیم، ممکن است بسیاری از خدمات شهرداری تهران و سازمان تاکسیرانی زیر سوال برود، افزود: اولین هدف ما، نوسازی ناوگان و حرکت به سمت برقیسازی تاکسیهاست که با پیگیریها و حمایتهای شهردار تهران و معاون حمل و نقل و ترافیک، ۲۵ هزار دستگاه خودروی برقی به زودی وارد کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران در حوزه برقیسازی خودروها پیشگام است و نهادهای دولتی مانند وزارت صمت و وزارت نیرو باید در تأمین زیرساخت برقیسازی کمک کنند تا با توجه به اقدامات انجام شده و برنامههای پیش رو، در ۲ سال آینده شاهد یک تحول در حوزه حمل و نقل و ترافیک باشیم، ادامه داد: نوسازی تاکسیها را با حمایت شهرداری تهران و با استفاده از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید، دنبال میکنیم تا سبد خودروهای پیشنهادی به رانندگان تاکسی متنوع شده و آنها حق انتخاب داشته باشند.